Blad- & Afvalblazers op wielen

ELIET ontwikkelt een reeks compacte Blad- & afvalblazers die zich ontpoppen tot ware windcyclonen met een maximale luchtsnelheid tot wel 260 km/uur. Ze zijn namelijk zeer wendbaar, licht in gebruik en wringen zich tot in de kleinste hoekjes.  Dankzij de brede turbine met geluiddemping, de speciaal gevormde blaasmond met frontale & zijdelingse opening, het Ventury-Jet™-effect(*), de ergonomische en trillingsgedempte duwboom én de keuze voor kwalitatieve motoren zoals HONDA wordt werken met deze toestellen een waar plezier zowel tijdens lente, zomer, herfst als winter.

Dankzij het Ventury-Jet™-effect wordt de luchtstroom onderaan de blaasmond versneld waardoor natte klevende bladeren met gemak worden losgeblazen. Door de gecreëerde onderdruk worden ook losse bladeren die onder de blaasmond liggen (dus net buiten het bereik van de luchtstroom) toch nog weggezogen.

ELIET blazers zijn uiterst eenvoudig in gebruik en geven een perfecte controle over de krachtige windstroom zodat U het weggeblazen afval precies krijgt waar U het wenst. Aan de stuurbeugel kunt U de windrichters naar eigen wensen bedienen. Hiermee kan U de windstroom sterk op de grond richten en de windsnelheid plaatselijk verhogen. Door de schuin geplaatste turbine stuwt het luchtvolume de losgeblazen bladeren steeds naar voren. Zo heeft U controle op de impact van de windstroom. Zo gaat U efficiënter te werk want de bladeren vallen nooit terug op de schoongeblazen zone.

De luxe-uitvoering (EZR) met hydrostatische wielaandrijving (zowel voor- als achteruit) eventueel gecombineerd met de optionele aanhangsulky garandeert een ongeëvenaard werkcomfort zelfs tijdens langdurige werktermijnen.