Nieuwsoverzicht

23/05/2011 - Groendienst WIELSBEKE kiest voor ELIET Truckloader

Op 23 mei overhandigde Ives Deblauwe de sleutels van de gloednieuwe ELIET TruckLoader bladzuigmachine aan De Hr. Marc Debie (Schepen van openbaar groen).

Groendienst WIELSBEKE kiest voor ELIET Truckloader

Deze machine werd hoofdzakelijk aangekocht om grote volumes afgevallen bladeren in de herfst comfortabel en vliegensvlug op te zuigen en rechtstreeks in de aanhangwagenlaadbak te blazen.

Zoals ieder jaar doet de groendienst grote inspanningen om de gemeente een mooi, groen en fleurig uitzicht te geven. Het najaar brengt traditiegetrouw grote hoeveelheden bladeren met zich mee die tot vandaag vele arbeidsintensieve werkuren vergden om met de hark en kruiwagen handmatig af te voeren, zowel langs wegen, voetpaden, sportvelden en openbare groenzones

In het najaar is de combinatie van een dik bladertapijt met water op de openbare weg, fiets- of voetpaden al voor veel gebruikers schadelijk gebleken. (denk maar aan wegslippende wagens, valpartijen van fietsers, enz.) Samenklittende bladeren stoppen ook jaarlijks heel wat roosters en rioleringsbuizen dicht met de nodige waterellende als gevolg. Door het machinale opzuigen van afgevallen bladeren in de herfst enerzijds; haagscheersel en losgeharkt onkruid in de lente anderzijds, rendeert deze aankoop over het gehele jaar, zodat de investering van zo'n € 6000 vlug terugverdiend is.

Groendienst WIELSBEKE kiest voor ELIET Truckloader
Groendienst WIELSBEKE kiest voor ELIET Truckloader
Groendienst WIELSBEKE kiest voor ELIET Truckloader