Nieuwsoverzicht

31/05/2011 - Nieuwe compacte ELIET Doorzaaicombi!

De ELIET Doorzaaicombi DZC 550.

Vanaf heden levert ELIET naast de reeds jaren beproefde DZC 750 een betaalbaar en efficiënt alternatief voor de renovatie van verouderde gazons met een gegarandeerd zichtbaar resultaat in minder dan een maand. De DZC 550, die nog compacter is, nog meer rekening houdt met de ergonomie van de gebruiker, en het doorzaaien nog eenvoudiger en vooral betaalbaarder maakt naar u als professional en dus ook naar uw eindklant toe.

Nieuwe compacte ELIET Doorzaaicombi!

Deze nieuwste telg in het gamma is dankzij de perfekte gewichtsverdeling in combinatie met de gesplitste achterwals nog lichter in gebruik én manoeuvreert deze zich moeiteloos doorheen smalle tuinpoortjes.

Na de strenge wintermaanden liggen de meeste gazons er dikwijls futloos bij. Bij vele pas gezaaide gazons bevinden zich heel wat kale open plekken waar het graszaad zijn werking gemist heeft. Daarnaast bestaan er ook vele grasperken die sterk zijn achteruitgegaan door de schaduw (denk maar aan gazons naast hagen, muren of onder bomen,...) Deze machine zorgt er voor dat Uw gazon weer die uitstraling krijgt van weleer of waar U altijd van gedroomd heeft.

Deze compacte (55 cm) doorzaaimachine manoeuvreert zich moeiteloos doorheen alle gazons groot en klein. Dankzij de ELIET DZC kan U in een termijn van 3 weken Uw vale grasmat weer omtoveren tot een fris en jong gazon. Voor deze verjongingskuur dient U gewoonweg het verouderde gazon door te zaaien.

Doorzaaien is een techniek waarbij in een bestaand grasperk nieuw graszaad geïnjecteerd wordt. Dit wordt al jaren toegepast op golfterreinen en allerlei sportvelden. Het grote voordeel van dit procédé is dat de sporen reeds na enkele dagen onzichtbaar zijn en bijgevolg het gebruik van het gazon (denk maar aan voetbalwedstrijden) of het grasmaaien niet onderbroken wordt

Ook werd het gebruikerscomfort niet verwaarloosd. Zo werd oa. een traploze hydrostatische transmissie gemonteerd waardoor de snelheid naar eigen keuze of volgens de omstandigheden (vb. bodemgesteldheid) kan ingesteld worden.

De – in samenwerking met zaadfabrikanten - ontwikkelde ELIET doorzaaicombi combineert 4 bewerkingen in 1 werkgang.

 

Snijden 18 permanent puntige messen snijden groeven van zo'n 3 mm dik tot max 2 cm diep in de grasmat.
Opvangen Het weggeprojecteerde materiaal wordt rechtstreeks in de frontaal geplaatste opvangbak 100 lit. gestuwd.
Zaaien Het graszaad valt gelijkmatig uit de zaaikast ( 40 lit. ) en ongehinderd door de uitstrooikanalen in de zuivere groeven.
Aanwalsen De 2 gestippelde walsen drukken de groeven aan de oppervlakte zacht dicht zodat het graszaad beschermd is tegen droogte, wind, grasmaaiers, sporters, vogels,... en bijgevolg in alle rust kan ontkiemen.

 

Opgelet! Bij hardnekkige mosvorming en/of extreme vervilting van de toplaag blijft het vertikuteren vooraf noodzakelijk.