Grondboormachines

De STIHL BT grondboormachine werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in de land- & bosbouw, het landschapsonderhoud en de fruitteelt. Of het nu gaat om het boren van gaten in de grond voor omheiningspalen, planten,... met deze STIHL krachtpatsers kunt U zonder moeite gaten tot max. 20 cm diameter boren.
 De STIHL BT serie wordt aangedreven door een superkrachtige 2-takt motor (reeds jaren gebruikt bij de bosmaaierseries) met externe, handbediende benzinepomp zodat zelfs na langere bedrijfspauzes snel en moeiteloos kan worden herstart. Daarnaast is deze serie standaard uitgerust met een Longlife-luchtfiltersysteem, een carburator met Compensator, een Elasto-Startsysteem,... Daarenboven is de BT 121 als enige ter wereld uitgerust met een uiterst efficiënt Quick-Stop-boorremsysteem zodat - als de boor komt vast te zitten - de aandrijving onmiddellijk ontkoppeld wordt, wat de werkveiligheid optimaliseert.Door de montage van een vibratiedempend draagframe gecombineerd met rubber beklede handvaten én een royaal uitgevoerd stootkussen worden de trillingen geminimaliseerd met een tot de verbeelding sprekend werkcomfort tot gevolg zodat er nauwelijks vermoeidheidsverschijnselen optreden.

Dankzij de compacte constructie en het lage gewicht kan deze grondboormachine moeiteloos getransporteerd worden en eveneens tot in de kleinste hoekjes komen daar waar grotere toestellen forfait moeten geven.

Optioneel kan gekozen worden voor de standaard grondboor (verkrijgbaar van Ø 4 t.e.m. 20 cm), de plantenworm Ø 15 cm, de plantgatboor "verkruimelaar" Ø 26 cm én een asverlengstuk (45 cm) om nog dieper te kunnen boren, bijvoorbeeld bij het nemen van bodemmonsters.