Specials

Motomix

STIHL produceert een kant-en-klare milieuvriendelijke brandstof nl. MOTOMIX die uitermate geschikt is voor 2 takt motor-aangedreven apparaten zoals kettingzagen, heggenscharen, bosmaaiers, bladzuigers, rugblazers,...

MOTOMIX bevat praktisch geen - voor de gezondheid - schadelijke stoffen zoals benzol (1 van de meest schadelijke kankerverwekkende stoffen in benzine), aromaten of zwavel. Bijgevolg worden de uitlaatrook & de schadelijke brandstofdampen kenmerkend gereduceerd. Daardoor ligt de uitstoot van de schadelijke CO-stoffen beduidend lager - tot maar liefst 20 % - dan bij de conventionele brandstoffen (het klassieke benzine-/ olie 2-takt mengsel), Daarnaast is de brandstof bijzonder snel biologisch afbreekbaar.

Een goede brandstof moet veel presteren. Naast een excellente verbranding waardoor het milieu & de gezondheid gespaard worden, moeten eveneens de motorprestaties verhoogd en de draai-eigenschappen verbeterd worden. MOTOMIX realiseert dit alles vlekkeloos dankzij de onlangs verbeterde formule met nieuwe HP Ultra oliecomponenten.

De nieuwe formule zorgt voor een nog schonere verbranding dankzij de asvrij verbrandende slijtage-additieven van de HP Ultra 2-takt olie die asafzettingen in de motor vermijdt waardoor vastlopen van de zuiger praktisch uitgesloten is. De HP Ultra additieven-coating zorgt daarnaast voor een perfekte smering zodat de motorlevensduur verhoogd én de kans op "vreten" aan de motorcomponenten vermeden wordt

Door de geringe koolaanslag voorkomt MOTOMIX eveneens olieaanslag & afzettingen aan het carter, de zuiger, de cilinderwand, de uitlaatklep en de bougie zodat steeds een constant hoog prestatieniveau bereikt wordt.

Zowel bij de occasionele privé-gebruikers als bij de professionals is het gebruik van MOTOMIX sterk aanbevolen. Grote groepen mensen hebben in het verleden ernstige gezondheidschade (tot zelfs chronische zenuwaandoeningen) opgelopen doordat zij dagelijks in aanraking kwamen met schadelijke stoffen. Deels omdat niet bekend was dat deze stoffen schadelijk waren (asbest,benzol), deels omdat er geen alternatief voorhanden was. Zij hadden geen keuze. U wel.

STIHL MOTOMIX is verkrijgbaar in handige schenkjerrycans van 5 Liter maar is eveneens leverbaar in 20, 60 of 200 Liter verpakking. Een extra voordeel is de minimale houdbaarheid van ongeveer 2 à 3 jaar zonder gevaar dat er scheiding tussen benzine & olie optreedt binnen deze periode.