Verticuteermachines

Bladeren op het gazon houden de bodem zeer vochtig en zuur, wat een ideale voedingsbodem vormt voor mossen en schimmels. Daarnaast werkt het voortdurend veranderende klimaat (zeker in België) de mosgroei in de hand, en na periodes van aanhoudende droogte blijven de resten verdroogd gras en afgestorven plantenresten overvloedig in het gazon zitten.

Het gezonde gazon geraakt ingesnoerd en krijgt het hierdoor steeds harder te verduren. Zowel de lucht-, water- als mesttoevoer wordt onderbroken of verhinderd.  Verticuteren is preventief een handje toesteken, zonder gebruik te maken van schadelijke onkruidverdelgers of chemische produkten. Bij het verticuteren worden alle parasieten, onkruiden, sponzige viltlagen en verdroogde grassen doeltreffend uit het gazon verwijderd. Het gras krijgt terug de ruimte, licht en lucht die het verdient, zodat het ongehinderd kan ademhalen.

 TIP ! Het is verkeerd te denken dat de messen voor een verticuteerbeurt diep moeten ingesteld staan. Integendeel, het is al voldoende het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte los te maken en het uit de grasmat te lichten. Door het daarna op te rakelen of op te zuigen, heeft men pas de zekerheid dat het definitief uit het gazon is verwijderd. Te diep werken kan trouwens ook nadelige effecten hebben voor het gras, de machine én natuurlijk het uitzicht van de grasmat.

 


Wij bieden U een uitgebreid gamma verticuteermachines voor zowel privé als professioneel gebruik. Onze merken zijn uitgekozen op basis van een goede prijs- én kwaliteitsverhouding die daarenboven een lange levensduur garanderen voor jarenlang werkplezier.