Diesel zitmaaiers

ISEKI ontwikkelde een totaal nieuw concept in het gamma dieselzitmaaiers met opvang nl. de SXG 3-serie.  Deze robuuste professionals munten uit  in  een 100% perfekte grasopvang onder alle weersomstandigheden doordat het gras centraal en rechtstreeks ( zonder omwegen ) van het maaidek naar de opvangcontainer gestuwd wordt.  Qua vermogen, duurzaamheid en uithoudingsvermogen zijn deze zitmaaiers onverslaanbaar. Daarnaast bereiken ze een enorm hoog rendements-niveau.

De SXG 3-serie voldoet probleemloos aan de – vaak strengste – eisen van de talrijke professionele eindgebruikers ( tuinaannemers, openbare groendiensten, onderhoudslui van sportterreinen, … )  Daarnaast worden deze kwaliteitszitmaaiers steeds meer en meer gegeerd bij de private gebruikers waar dé ultieme machine gewenst wordt.

Dankzij de sublieme portaalas-constructie v.d. achteras  bereikt de grasdoorvoer-opening een maximale breedte van  maar liefst 30 cm waardoor het gras probleemloos doorgestuwd wordt naar de opvangcontainer zonder gebruik te maken van een – vaak te ingewikkelde én te dure (zowel in aankoop als onderhoud) – turbine.

De professionele maaidekken zijn voorzien van 2 cardan-aangedreven gesynchroniseerde, contra-roterende hardstalen HighWind-vleugelmessen (met breekpin-veiligheid) die een perfekte grasopvang én een verzorgd maai-uitzicht garanderen.

De maaihoogte wordt hydraulisch bediend (centraal) vanop de bestuurderszitplaats en is verstelbaar van min. 25 tot max. 120 mm (voorzien van blokkeringssysteem).

Alle maaidekken (zowel 122 als 137 cm) zijn  voorzien van het vernuftige “pull, turn & take off” systeem waarbij je –zonder gebruik te maken van gereedschap – de maaier extra snel kunt (dé)-monteren voor reinigings- of onderhoudswerkzaamheden.


De SXG maaidekken beschikken over een vlottende ophanging en dankzij de 4 steunwielen glijden ze zachtjes over alle oneffenheden in het maaiterrein zodat een egaal maaibeeld verkregen wordt.

Dag in, dag uit wordt verwacht dat deze ISEKI SXG zitmaaiers topprestaties leveren.  Daarom zijn ze uitgerust met superkrachtige, betrouwbare 3-cilinder water-gekoelde dieselmotoren (keuze tussen 24 & 26 PK) voorzien van indirecte inspuiting (zuiniger !).

Deze trillingsvrije & semi-geluidsgedempte motoren ver-dienden reeds ruimschoots hun strepen in het gamma ISEKI Compacttraktoren.

Ze zijn ijzersterk en qua duurzaamheid & uithoudings-vermogen onverslaanbaar.

Door de montage van hoge, extra brede gazonbanden wordt een perfekte grip verzekerd, zonder spoorvorming.  Dankzij de grote  bodemvrijheid en het standaard voorziene sperdifferentieel be-dwingt U moeiteloos hindernissen
(vb. stoeprand, in- & uitrijden aanhanwagen)

Alle SXG zitmaaiers zijn voorzien van een – speciaal ontwikkelde – hydrostatische transmissie met Twin-Touch-pedaalsysteem dat zich supercomfortabel laat bedienen.

( Max. snelheid : 15 km/uur )


Dankzij de overzichtelijke plaatsing van alle bedieningselementen wordt maaien met de SXG serie kinderspel.

Daarnaast verhoogt de standaard voorziene servo-besturing de wendbaarheid.

Standaard geïntegreerd gras-tunnelreinigingssysteem (te be-dienen vanop de bestuurders- zitplaats)

De SXG serie wordt standaard geleverd met een extra grote (550 liter) grote opvangcontainer  - die er voor zorgt dat U minder vaak hoeft te stoppen voor de lediging wat concreet tijdswinst als gevolg heeft.

De opvangcontainer is voorzien van luchtventilatie én een geluidssignaal die automatisch aangeeft wanneer hij geledigd moet worden. De lediging gebeurd hydraulisch vanop de bestuurders-zitplaats (standaard uitvoering).

Optioneel is een hydraulische hoogtelediging van de opvang-container beschikbaar om eenvoudig het gemaaide gras bv. in een container te storten (Max. hoogte : 186 cm)