Professionele diesel frontmaaiers

SF 3 Serie

SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie
SF 3 Serie

Prestaties

Door gebruik te maken van de laatste nieuwe snufjes op gebied van dieseltechnologie beschikt U ten allen tijde over voldoende reservevermogen, zelfs in extreme omstandigheden.  De SF 370 reeks is zelfs standaard uitgerust met een turbo.

Dankzij het lage brandstofverbruik in combinatie met de 40 liter brandstoftank kan de SF 3 serie bijzonder intensief en zonder onderbreking ingezet worden.


Gebruiksvriendelijk / Werkcomfort


Dankzij de doordachte plaatsing van de bedieningsinstrumenten op de dashboardconsole en naast de bestuurderzetel beschikt  U altijd over een duidelijk zicht op Uw werkzaamheden en voelt de bestuurder zich vlug thuis op deze machines.

Daarnaast garandeert het vlakke vloergedeelte de bestuurder maximale bewegingsvrijheid en wordt hierdoor het op- en afstappen vereenvoudigd.

Om het bestuurderscomfort te optimaliseren zijn alle SF 3 modellen standaard voorzien van een comfortzitting en een hydraulische stuurbekrachtiging op de achterwielen ( = servo ) zodat manoeuvreren rond obstakels en op kleine oppervlaktes kinderspel wordt.  Het speciaal ontworpen besturingsysteem maakt het mogelijk extreem kort te draaien.
   

Super-eenvoudige transmissie

De totaal vernieuwde hydrostatische ILS transmissie (met hoog en laag snelheidsbereik) wordt automatisch ge-koppeld aan het gasregelingssysteem wat deze frontmaaiers nog zuiniger maakt.

Dankzij deze unieke traploze aandrijving (met 2 naast elkaar geplaatste pedalen) is het mogelijk om comfortabel de snelheid bij te regelen en vliegensvlug van rijrichting over te schakelen, zonder hierbij te moeten koppelen.

De montage van een cruise-control systeem verlicht het maaien van extreem grote grasterreinen en het transport over lange afstanden.


Robuust maaidek

ISEKI biedt U de keuze tussen rotatieve maaidekken met zijlozing van 150 of 180 cm met daarnaast het mulchingmaaidek van 160 cm, allen zeer robuust gebouwd en extra diep zodat deze grote  grasvolumes probleemloos de baas kunnen.

Door het unieke concept van de maaidek-ophanging kan de maaihoogte ingesteld worden zonder dat U gereedschap nodig heeft.  Doordat het hydraulisch liftsysteem het maaidek extra hoog kan optilllen, wordt het laden & lossen van de vracht- of aanhangwagen super eenvoudig.

De vlottende ophanging maakt de unit tevens bijzonder flexibel zodat het maaidek perfect glijdt over glooiende terreinen en zo een perfect egaal maaibeeld garandeert.

Om bij het onderhoud, de reiniging of het verwisselen van messen extra tijd te winnen, werd geopteerd voor een – gereedschapsloos – kantelbaar maaidek zodat dit volledig rechtop ( 90° ) geplaatst kan worden.

Om het maaidek in- of uit te schakelen wordt de aftakas simpelweg door middel van een veiligheidsschakelaar (= draaiknop) elektro-magnetisch bediend zodat ontkoppelen overbodig wordt.
   

4x4  Aandrijving

Omdat de wereld nu eenmaal niet volledig plat is, wordt de SF 3 serie standaard uitgerust met een vol-automatische 4-wiel aandrijving, zodat de achteraandrijving automatisch ingeschakeld wordt wanneer de voorwielen beginnen te slippen ( vb. in drassige ondergrond , op een helling, bij het oprijden van een stoeprand, … ).

Het is eveneens  mogelijk om de 4-wiel aandrijving permanent in te schakelen.

Dankzij het verhoogde oliepomp-debiet wordt er extra trekkracht ontwikkeld zonder dat dit gevolgen heeft op het maaibeeld.


Eenvoudig in onderhoud

De nieuwe SF 3 serie werd volledig gebouwd met het oog op eenvoudige service-beurten. Alle te smeren & te controleren onderdelen werden zodanig gemonteerd dat deze probleemloos bereikbaar zijn.

De verstevigde gietijzeren voor- en achteras met heavy-duty kogellagers werd overgenomen van de robuuste krachtpatsers uit het traktorengamma.
   

Wielen & Banden

Door gebruik te maken van wielen met een nog grotere diameter zorgt de SF 3 serie voor snellere én veiliger verplaatsingen.

Dankzij de montage van extra-brede, lagedruk gazonbanden – met minimale spoorvorming tot gevolg – wordt een nog egaler maaibeeld gegarandeert.
 

Nieuw hydraulisch Opvangsysteem!

Voor een effectieve en probleemloze grasopvang werd speciaal voor de ISEKI SF 3 een nagelnieuw grasopvangsysteem ontwikkeld. Mede door de robuuste constructie van de SF 3 serie kan de grasopvangcontainer probleemloos gevuld worden tot maar liefst 900 Liter inhoud zonder dat de besturing in het gedrang komt.

Dankzij de zijdelings geplaatste turbine wordt het gras in 1 handeling vanonder het maaidek naar de grasbak gezogen.  De hydraulisch aangedreven superkrachtige turbine wordt gemonteerd in een hoek van 45° ( tov. 90° graden vroeger ) zodat het zijdelingse uitsteken v.d. turbine tot een minimum herleid wordt.

De grasopvangbak kan vanop de bestuurderszitplaats – op elk zelf te kiezen niveau – geledigd worden tot op een maximale hoogte van maar liefst 225 cm.

De zijdelingse grasafvoer maakt het eveneens mogelijk om vliegensvlug over te schakelen van grasopvang naar zijdelingse grasuitworp (vb. in iets langere grasvegetaties) door het eenvoudig (én gereedschapsloos) loskoppelen van de aanzuigslang en de zuigmond van het maaidek.


Full-Option Cabine

Door gebruik te maken van een totaal vernieuwd cabineconcept – dat op extra-stevige silent-blocs gemonteerd is om trillingen tot een minimum te herleiden – wordt het gebruikscomfort ten volle geoptimaliseerd.

De vernieuwde cabine met geïntegreerde kantelbescherming biedt een perfect zicht vanop de bestuurderszitplaats. Bovendien is de bestuurder ten allen tijde beschut tegen de guurste weerstomstandigheden.

Door gebruik te maken van geluids- & warmte isolerende materialen, securit-glas, brede openende deuren, warmwaterverwarming en –verluchting, zonnescherm, openklapbare voorruit met ruitenwisser,... waant de bestuurder zich als in een luxueuze personenwagen.

 

Aangezien het enorm uitgebreide gamma (met zeer uiteenlopende ombouwmogelijkheden en accessoires), lijkt het ons sterk aanbevolen om vrijblijvend een afspraak te maken zodat wij U 100% juist kunnen informeren betreffende de voor U meest geschikte machine.

Demonstraties zijn uiteraard mogelijk na afspraak.